Legalizacija

 

LEGALIZACIJA

Preduzeće "Expert Gradnja" od svog osnivanja legalizaciju prihvata kao jednu od svojih osnovnih delatnosti. Ozbiljan pristup i kvalitetna izrada projekata za legalizaciju su rezultat nekoliko hiljada urađenih projekata legalizacije. Projekte legalizacije izrađujemo za sve vrste objekata ili delova objekata.

POSTUPAK LEGALIZACIJE

Kada nas kontaktira zainteresovani klijent, prvi korak je izlazak na teren, prilikom kojeg naš tim premerava objekat, spolja i iznutra i fotografiše ga. Prilikom izlaska na teren klijent plaća dogovoreni avans i odlučuje se za vrstu projekta kojim će se vršiti legalizacija.

Nakon snimanja i premeravanja objekta, klijent predaje dokumentaciju koju poseduje vezanu za zemljište i objekta.

Izrada projekta u zavisnosti od obima posla i veličine objekta traje od deset do dvadeset dana. Nakon izrade projekta klijent potpisuje projekat i plaća preostali deo cene izrade projekta.

Ukoliko je dogovoreno umesto klijenta predajemo projekat u Sekretarijat za legalizaciju. Ukoliko je potrebno, kontaktiramo klijenta za dopunu dokumentacije.

 

GRADSKI ORGAN NADLEŽAN ZA LEGALIZACIJU

Sekretarijat za poslove legalizacije objekata
Kraljice Marije 1/XVI - "INEX kula"

Odeljenje za opštine Savski Venac, Stari Grad, Vračar: 7157-569, 7157-633

Odeljenje za opštinu Zvezdara: 7157-575

Odeljenje za opštine Novi Beograd, Surčin, Obrenovac, Grocka, Mladenovac, Barajevo, Sopot, Lazarevac: 7157-556, 7157-610

Odeljenje za opštinu Zemun: 7157-562

Odeljenje za opštinu Palilula: 7157-620

Odeljenje za opštinu Rakovica: 7157-621

Odeljenje za opštinu Čukarica: 7157-598

Odeljenje za opštinu Voždovac : 7157-600

Sve informacije u Sekretarijatu zainteresovani građani mogu dobiti radnim danima od 12 do 13 časova.

VRSTE PROJEKATA ZA LEGALIZACIJU


1. TEHNIČKI IZVEŠTAJ O STANJU OBJEKTA, INSTALACIJA, INFRASTRUKTURNE MREŽE I SPOLJNJEG UREĐENJA

Izrađuje se za porodične stambene objekte do 300 m2 bruto razvijene građevinske površine. Uz njega se podnosi i dokaz o pravu svojine na objektu ili stanu, fotografije objekta i geodetski snimak objekta sa bruto razvijenom površinom u osnovi objekta i označenom spratnošću.

Nakon legalizacije objekta ovim putem nadležni organ u rešenju kojim se izdaje upotrebna dozvola konstatuje da s obzirom na minimalnu tehničku dokumentaciju koja se prilaže uz zahtev, Republika Srbija ne garantuje za stabilnost i sigurnost objekta.


2. ZAPISNIK O IZVRŠENOM VEŠTAČENJU, O TEHNIČKOJ ISPRAVNOSTI I ISPUNJENOSTI USLOVA ZA UPOTREBU OBJEKTA

Izrađuje se za porodične stambene objekte preko 300 m2 bruto razvijene građevinske površine, stambene objekte sa više stanova, stambeno-poslovne objekte, poslovne i proizvodne objekte. Uz zapisnik se predaje i dokaz o pravu svojine, odnosno zakupa na građevinskom zemljištu, odnosno pravu svojine na objektu, fotografije objekta i geodetski snimak objekta sa bruto razvijenom površinom u osnovi objekta i označenom spratnošću.

Nakon legalizacije objekta ovim putem nadležni organ u rešenju kojim se izdaje upotrebna dozvola konstatuje da s obzirom na minimalnu tehničku dokumentaciju koja se prilaže uz zahtev, Republika Srbija ne garantuje za stabilnost i sigurnost objekta.


3. PROJEKAT IZVEDENOG OBJEKTA

Izrađuje se za sve vrste objekata. Uz ovaj projekat se predaje i dokaz o pravu svojine, odnosno zakupa na građevinskom zemljištu, odnosno pravu svojine na objektu, fotografije objekta i geodetski snimak objekta sa bruto razvijenom površinom u osnovi objekta i označenom spratnošću. Ovaj projekat podleže i tehničkoj kontroli.

Nakon legalizacije objekta ovim putem nadležni organ u rešenju kojim se izdaje upotrebna dozvola ne stoji zabeležba da s obzirom na minimalnu tehničku dokumentaciju koja se prilaže uz zahtev, Republika Srbija ne garantuje za stabilnost i sigurnost objekta, zbog toga je na ovako legalizovan objekat moguće staviti hipoteku.


4. SKICA OBJEKTA

Izrađuje se za pomoćne objekte. Uz skicu se predaje i dokaz o pravu svojine, zakupa, odnosno zakupa na građevinskom zemljištu, odnosno pravu svojine na objektu, fotografije objekta i geodetski snimak objekta sa bruto razvijenom površinom u osnovi objekta i označenom spratnošću.